Vi som gillar Maria

torsdag 22 november 2012

Vid det här laget

har ni väl läst om min förra operation som jag länkade till i förra inlägget. Operationen jag gjorde i tisdags gick till på samma sätt. Skillnaden var att denna gången kunde jag bli medicinerad eftersom när det är en flimmerablation som utförs krävs det inte att patientens hjärta är opåverkat av medicin.
Jag hade en jättegullig sköterska som blandade ihop en sjysst cocktail av morfin, lugnande och muskelavslappnande. Inte så mycket så att jag somnade men tillräckligt för att ta bort den värsta smärtan.
För visst fasen gjorde det ont ändå men det var betydligt lättare att slappna av tack vare medicinen.

Tisdagens operation var längre än förra. 4 timmar höll de på att operera mig. Detta ledde till att jag hade en rejäl avtändning efter att ha legat med morfin i så många timmar. Hela min kropp ryckte i spasmer i ca en kvart efter att de kopplat väck medicinen. Mycket obehagligt men ändå helt klart värt att haft en någorlunda smärtfri operation.

Nu är jag som sagt hemma och jag är väldigt uppmärksam på hur mitt hjärta beter sig. Jag vet att det är vanligt att man har ganska mycket flimmer i upp till 6 månader efter operationen så jag försöker att inte noja för mycket när jag känner hur hjärtat rusar iväg emellanåt.Stundtals känner jag inte att hjärtat slår överhuvudtaget och det är en mycket märklig känsla efter att ha levt med mina hjärtfel i över 8 år.

Men nu har den definitivt börjat - min väg tillbaka till mitt jag!

7 kommentarer:

 1. Försöker sätta mig in i hur det skulle vara att känna hjärtat hela tiden. Jag tror jag skulle bli hur nojig som helst! Kan tänka mig att när man väl inte känner det att så nojar man på det. Det normala är ju att inte känna det. Men jag skulle nog försöka känna efter hela tiden. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att ditt hjärta ska hålla sig lugnt och inte märkas av. Beundrar dig som klarar av det hela utan att bli ett nervvrak!! <3

  SvaraRadera
 2. Hoppas det blir så för alltid, att du inte märker av dina hjärtslag! Skönt att op är över, och du kan blicka framåt, jag gläder mig att följa dina framsteg.
  kram Madde

  SvaraRadera
 3. Det var inte alls meningen att du skulle få min huvudvärk. Tror att jag tar tillbaka den för du behöver absolut inte den.

  SvaraRadera
 4. Underbar känsla att inte känna sitt hjärta <3
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag är inte ett dugg orolig, du har ett så varmt hjärta att det smälter alla i din omgivning vare sig du känner det slå eller inte. :D ♥

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att det gick så bra. Att känns sitt hjärta hela tiden är inte kul, det vet jag som kan gå med extraslag hela dagar ibland. Och då är dom ändå ofarliga.

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag har inte funnits i bloggvärlden på ett tag så jag har en hel del att läsa ikapp tror jag...
  Vad skönt att höra att din operation är gjord och jag hoppas att allt gick bra och att det bara blir bättre framöver!!! Krya på dig!

  SvaraRadera