Vi som gillar Maria

tisdag 20 november 2012

Klockan är 03.30

och jag har gett upp det där med att försöka sova. Det är natten innan min operation och jag ligger på Lunds sjukhus.

Dagen som gått har varit fylld av blodprov, ultraljud på hjärtat som gjorts med en kamera via matstrupen och kontraströntgen på hjärtat.
Det där med kameran i matstrupen var ett moment som jag fasade nästan mer än själva operationen och jag ligger och försöker komma ihåg hur det kändes. Läkaren som utförde undersökningen på min hade i forskningssyfte gjort samma undersökning och visste således hur det kändes. Har var därför ganska frikostig med både bedövningsmedel och muskelavslappnande. När bedövningen först kickade in fick jag lite panik eftersom det kändes som om tungan svällde och fyllde hela munnen och gjorde det omöjligt att svälja. Sen fick jag lite Dormicum och blev behagligt lullig. Innan jag hinner reagera nämnvärt har jag sen en slang nerkörd i halsen. Jag minns att det kändes otroligt obehagligt precis när slangen skulle ner i böjen (ni fattar vad jag menar va?) men sen har jag svårt att greppa tag om hur det kändes. Räknas hjärnan som en muskel? Den verkar ha slappnat av den oxå....

Kontraströntgen var inga konstigheter och det var oxå dagens sista moment. Resten av eftermiddagen och kvällen kunde jag ohämmat ägna mig åt att ha ångest inför operation. Jag har ju gjort en likadan operation innan så jag vet vad som väntar.

Om några timmar blir jag "väckt" av nattpersonalen som ska börja förbereda mig för operationen. Eftersom den i värsta fall kan ta MÅNGA timmar ska de sätta dropp och kateter. Tanken på att behöva lägga sig i en jäkla gynstol ovanpå allt annat är inte särskilt lockande. Det är ju inte utan att man känner sig ganska utlämnad i allt det här redan.

För er som undrar hur operationen går till - jag skrev ett långt inlägg om det på min andra blogg den 30:e maj i år. Jag har ingen möjlighet att länka nu eftersom jag bloggar från telefonen men en länk till min andra blogg ligger ute till vänster en bit upp. Antingen får ni leta själv eller så får ni vänta några dagar så länkar jag när jag kommer hem.

5 kommentarer:

 1. Åh, goa du! Skickar alla styrketankar och kramar jag kan till dig nu idag! ♥♥♥
  Milla

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas verkligen det har gått smidigare idag än förra gången. Kramar i massor!! ♥

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna för att allt går/har gått bra. Kram

  SvaraRadera
 4. Tänker på dig Maria och hoppas allt har gått bra. Många kramar!

  SvaraRadera
 5. Många tankar och önskan om att du snart är tillbaka på "banan" igen. //M

  SvaraRadera