Vi som gillar Maria

onsdag 27 januari 2016

Att motarbeta sig själv

Nu är det cirka 20 dagar sen jag gjorde en total omläggning av min kost. Bort med allt gluten, alla mejeriprodukter och alla sojaprodukter. Och så långt som möjligt allt socker.  I stort sett från dag 1 kände jag en markant skillnad i hur jag och framför allt min mage mådde. Jag lagar all mat själv från grunden och har verkligen stenkoll på vad jag stoppar i mig.
I går var det sjukt stressigt på jobbet och när jag sitter på lunchrast har någon lagt en bunke skumtomtar på bordet. Utan att ens tänka mig för stoppade jag en tomte i munnen och sen ännu en. När min rast var slut var även skumtomtarna det.
Ganska så omgående började jag må illa och det höll i sig hela kvällen. Det håller fortfarande i sig.
Jag som  - mig veterligen - aldrig varit en känsoätare lät alltså stressen på jobbet rasera allt jag byggt upp de senaste veckorna. Jag tänkte mig inte ens för innan jag stoppade munnen full med socker, E-nummer och Gud vet vad som finns i de där tomtarna. Jag vet inte ens om de var så goda. Och de var definitivt inte tillräckligt goda för att må illa ett helt dygn efteråt.....

Dagens mat:
Frukost: som vanligt mina älskade bananplättar med blåbär
Lunch: Kycklinggryta
Kvällsmat: Sötpotatispaj

Dagens träning:
Powerwalk 45 min

Dagens Mindfulness:
Gör jag när jag gått och lagt mig

Dagens bonus:
Ledig dag med besök både hos min massör och min frisör.

Dagens neeeeeej:
Att jag trots att jag mår illa skulle kunna äta ett gäng skumtomtar till!!

3 kommentarer:


  1. Du behövde nog dom där skumtomtarna.

    Kram ❤️

    SvaraRadera
  2. Det är bra att tänka på, vad man stoppar i dig. Men visst måste man få unna sig lite gott ibland åxo, ...som skumtomtar.

    Ha en fin lördagskväll och KRAM

    SvaraRadera