Vi som gillar Maria

onsdag 28 januari 2015

Jag ger det ett sista försök

Att blåsa igång den här bloggen igen alltså. 
Jag köpte Olga Rönnbergs bok "Styrka för kvinnor" och jag som alltid avskytt styrketräning längtar (på riktigt alltså!!) till nästa pass på gymet!!! 
Jag försöker att träna innan jobbet eftersom det är minst folk på gymet så tidigt och för att jag oftast jobbar LÅNGA pass och hade säkert inte haft lika mycket ork efter 10 timmar på jobbet.
Jag är inne på min fjärde vecka och det känns riktigt bra! Till och med i min dåliga axel som alltid har hindrat mig när jag provat styrketräning tidigare i livet. 
Nu går jag på regelbunden akupunktur och massage som verkar hålla den i skick. Det hade ju varit fantastiskt att kunna bygga upp lite muskler i axeln och slippa ha ont i den i 20 år till.....
Helt enligt första steget enligt Olgas upplägg kör jag styrka måndag, onsdag och fredag. Jag strävar hela tiden efter att lyfta tyngre (såklart) och som sagt är det riktigt roligt att utmana sig själv att öka. I måndags ökade jag dessutom mer än jag visste då jag trodde att en stång vägde 10 kg men den visade sig väga 20!!
Dessa övningarna ingår i steg 1.


Utöver styrkan ska jag göra lågintensiv Cardio på tisdagar, torsdagar och söndagar. Jag brukar alternera mellan att powerwalka (ute eller på löpband) och crosstraina. 
Igår blev det en beckmörk powerwalk efter jobbet. 


Om några veckor hoppas jag kunna publicera någon bild på en spänd muskel. Ni som är kompisar med mig på Faceboook såg början till en muskel på bilden jag publicerade i måndags men den var ju knappt lönt......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar