Vi som gillar Maria

tisdag 9 april 2013

Att ta sig ur en ond cirkel

Varje gång jag på allvar har kommit igång med min träning drabbas jag av ett motslag.
Min pappas hastiga bortgång, träningsförbud av min Qi-terapeut, maginfluensor eller andra sjukdomar. Jag har återhämtat mig efter min senaste dust med magsjukan men nu ligger i stället dottern pall och behöver pysslas om.

Min kropp behöver mycket träning. Jag har en dålig rygg och ett dåligt knä (för att inte tala om ett dåligt hjärta!!) som behöver så gott som daglig aktivitet för att må bra.
Får jag inte min dagliga dos träning får jag ont både här och där. Ibland blir det då fel i min hjärna som tycker att jag ska ta det lugnt ett tag och pausa från träningen (som jag inte ens utför!). Men det är ju precis det jag I N T E ska göra. Det är ju för att jag inte har tränat som krämpan uppstår från allra första början.

När jag är igång med min träning sköter jag min kost exemplariskt. Fast jag hade kanske hade kunnat unna mig något extra med gott samvete.
När jag inte kan/får/hinner träna återfinns jag ofta i skafferiet letandes efter något gott att stoppa i munnen. Fast det är just i dessa perioder som jag absolut inte borde stoppa något onödigt i munnen.

Är det någon som känner igen sig?

2 kommentarer: